nikotin-asisi-800

Hepinizin çevresinde sigarayı bırakmak isteyen, hatta bir süreliğine de olsa sigaradan uzaklaşan bireyler mevcuttur. Bu kişilerin büyük bir bölümü hem kendi iradesizlikleri dolayısıyla hem de sigaranın oluşturduğu sosyal bağlayıcılık nedeniyle alışkanlıklarına geri dönerler.
Weill Cornell Tıp Fakültesi araştırmacıları, sigarayı bırakma terapilerine yardımcı olan ve bağımlılığı ortadan kaldırma ihtimali yüksek olan bir aşı üzerinde çalışıyorlar. Karmaşık kimyasal yapısı dolayısıyla sol elli ve sağ elli olmak üzere iki farklı yapıda gözlenebilen nikotin, geçtiğimiz yıllarda iki türünü birden hedef alan tedavi yöntemleriyle yok edilmek isteniyordu.
Weill Cornell yetkililerinin geliştirdiği aşının bileşiminde bulunan etkin madde ise,  yalnızca sol elli nikotin türüne duyarlı olmasıyla diğer çözümlerden ayrılıyor. Sigara ve benzeri ürünlerin %99’unda sol elli nikotin bulunduğundan dolayı, %1’den ibaret olan sağ elli nikotinin vücuttan arındırılması boşa emek sarfetmek anlamına geliyor.
Yeni nesil aşının laboratuvar testleri, önceki yıllarda denenen nikotin ilaçlarına kıyasla %60 daha başarılı. Bu istatistik de, Cornell doktorlarının doğru yolda oldukları izlenimini edinmemizi sağlıyor.

KAYNAK: Techno-Labs

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tekno-Head © 2015. Blogger
Top