Microsoft’un büyük Windows 10 etkinliğinde duyurduğu en son yenilik, arttırılmış gerçeklik alanında oldu. Sanal gerçeklik cihazlarının popülerlik kazandığı son dönemde geri kalmak istemeyen Microsoft, rakiplerini katlayacak özelliklere sahip cihazı HoloLens’i duyurdu.
Microsoft HoloLens, etrafınızdaki dünyayı hologram olarak üst üste ekleyen ve dijital ile fiziksel dünyayı buluşturan holografik lenslere sahip. Cihaz aynı zamanda konumsal ses algılama özelliğini de getiriyor. Yani hologramlar arkanızda olduğu zaman seslerini duyabiliyorsunuz.
HoloLens, başka bir telefon veya bilgisayara ihtiyaç duymayacak şekilde tasarlanmış. Üst seviye GPU ve CPU’ya sahip olan HoloLens’in kendine ait bir bilgisayarı bulunuyor. HoloLens’te bunların dışında, Microsoft’un deyişiyle, “holografik işlem biriminin” kısaltması olan bir de HPU bulunuyor.
hololens
Yeni Windows Holographic platformundan güç alan HoloLens için şu an bile çok sayıda geliştirici uygulama geliştirmeye başlamış durumda. Hologram uygulamalar, Windows 10’da da karşımıza çıkacak uygulamalarla aynı olacak. Yani geliştiricilerin bu yeni sanal gerçeklik cihazı için uygulama üretmesi nispeten kolay olacak.
hololens Quadcopter610
Microsoft, bugünkü etkinlikte oldukça etkileyici bir de gösteri gerçekleştirdi ve Windows Holographic ile HoloLens’in gücünü katılımcılara gösterdi. HoloLens takılı olarak sahne alan bir Microsoft yetkilisi, HoloStudio uygulamasını kullanarak, yani ses komutları ve el işaretleri yaparak sanal bir 3D quadrocopter çizdi. Sonrasında tamamlanan proje, oradaki 3D yazıcıya gönderildi ve dijital dünyada yaratılan 3 boyutlu bir ürün, direkt olarak gerçek dünyada yerini almaya başladı.
Daha fazla uygulama ile platformun ileride neleri mümkün kılacağını şu an için ancak hayal edebiliyoruz. Ne yazık ki Microsoft, Windows Holographic platformu ile HoloLens cihazı için bir çıkış tarihi vermedi. Yalnızca, ne zaman çıkacağını bilmediğimiz Windows 10 ile yakın zamanlarda piyasaya çıkacağı söylendi.

Kaynak: pcworld

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tekno-Head © 2015. Blogger
Top